divendres, 14 d’octubre del 2011

Divendres 14 d'Octubre

 1) Part teòrica 
1.1) La psicologia de la forma
a)Per què els psicòlegs de la forma rebutgen "l' elementalisme"? 
Encapçalat per Chr Von Ehrenfels, més tard per Wertheimer, en col·laboració amb Koffka i Köhler s'oposen resoludament a l'elementalisme, afirmant que un conjunt, una figura o una totalitat són més que la suma de les parts. Perquè és més, la forma condiciona aquests elements en el sentit que són diferents segons es prenguin aïllats o com a parts del conjunt. Així mateix, n'hi ha prou canviar un dels elements d'una totalitat perquè la seva estructura sigui modificada i, amb això, el paper de les altres parts del conjunt. 
                                                    
  


b)Poseu una imatge i expliqueu com aquesta imatge confirma la teoria dels psicòlegs de la forma.

 Segons com estiguin organitzats aquests elements podem percebre una imatge o una altra. És a dir que el que importa és la totalitat, no cadascuna de les boles negres, no les parts o cada element sinó el conjunt. Ja que en aquest cas per exemple, no veiem boles negres amb amb un dibuix o unes línies blanques al seu interior, sinó un cub.

1.2)El psicoanàlisi
a)És Freud l' únic representant?
Sigmund Freud és el creador de la psicoanàlisi.Però no tan sols ell el representa, sinó que també trobem a Adler i a Jung. Per una banda, Adler va ser un psicòleg col·laborador de Freud. Entre les seves aportacions destaca la formulació del complex d'inferioritat i superioritat i les seves idees per prevenir patologies a partir del benestar social i familiar. I Jung fou un metge, psiquiatre, psicòleg i assagista suís, i una figura clau en l'etapa inicial de la psicoanàlisi. Fou un dels pioners de la psicologia profunda. El seu estudi teòric i clínic emfatitzà la connexió funcional entre l'estructura de la psique i la dels seus productes. Això l'impulsà a incorporar en la seva metodologia nocions procedents de l'antropologia, l'alquímia, els somnis, l'art, la mitologia, la religió i la filosofia.

                         

b)De qui va aprendre Freud?
De Charcot, un psicòleg francès que aplicava la hipnosi com a mètode terapèutica per tractar malalts d'histèria. Amb Charcot va estudiar al 1885 la histèria com a enfermetat psíquica, així com fenomens de la suggestió i la hipnosi.



c)Què va aprendre?
Va aprendre a treballar casos de la histèria sota efectes hipnòtics.

d)És veritat que el psicoanàlisis ha influit molt en la nostra cultura? Algun exemple.
Si que és veritat, ja que ha tingut una forta influència en l'art, el cinema, i fins i tot en el llenguatge quotidià. I la seva transcendència cultural i la influència que te en la psicologia perdura des de fa anys.



e)Alguna pel.licula en la que Freud és convertit en personatge central.
El títol de la pel·lícula és Freud, pasión secreta.





   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada